Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Banana Bread — banánový chlebíček

Banánový chlebíček bych mohla jíst pořád dokolečka. Mých pět spolubydlících mužů na mě občas s podivem pohlíží, jako třeba v případě přezrálých banánů, prý kdo že je tam nechává hnít. Nutno říct, že nehnily, byly prostě jen hodně hnědé, schválně jsem je nechávala vyzrát. A jak to pak bylo dobré.

Měl by se péct ve formě na biskupský chlebíček, ale ta mi v kuchyni chybí, tak jsem z toho měla koláč. A napadlo mě zkusit i muffiny, to by taktéž nemuselo být zlé, co říkáte?

Banánový chlebíček

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 1 lžička sody
  • 1 lžičky prášku do pečiva
  • špetka vanilkového prášku
  • špetka soli
  • ½ lžičky skořice
  • 100 g změklého másla
  • 4 rozmačkané banány
  • 2 vejce
  • 50 ml bílého jogurtu
  • 100 g 60% čokolády
  • 100 g nahrubo nasekaných lískových nebo vlašských oříšků
  1. V jedné misce smíchejte suché suroviny – obě mouky, cukr, sodu, prášek do pečiva, vanilku, sůl a skořici.
  2. V další misce smíchejte sypké suroviny – máslo, banány, vejce a bílý jogurt.
  3. Obě směsi smíchejte dohromady a nakonec přidejte nahrubo nasekanou čokoládu a oříšky.
  4. Formu vyložte pečicím papírem a rovnoměrně v ní uhlaďte těsto.
  5. Pečte asi hodinu v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku