Kynuté koláče s mákem a tvarohem
Recept na kynuté koláče mám od své tetičky Pavly, která je peče už léta letoucí. Koláče jsou dvojitě plněné. Vevnitř je tvaroh, nahoře maková náplň a aby toho nebylo málo, jsou posypané sladkou drobenkou. Pokud mák není váš šálek kávy, můžete koláče naplnit povidly, domácí marmeládou nebo vlašskými ořechy.

Koláče jsem pekla z Pekárkovy mouky, která se mele v historickém mlýně v Rantířově u Jihlavy. Pšenici i žito dodávají čeští pěstitelé. Sama moc ráda používám mouku od menších výrobců. Mouka má krásnou strukturu, je voňavá a líbí se mi i to, že je ve větším dvoukilovém balení. V jejich nabídce najdete spoustu pšeničných a žitných mouk a osobně se těším, až se s nimi pustím do kvasového chleba.

