Jít k hlavnímu obsahuNahoru

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče a neustále se motá v kuchyni. Pocházím z malého města na jižní Moravě, ale se svým mužem a našim čtyřnohým basenjim Čotym bydlím v Brně. Odtud posílám do světa svou lásku k pečení.

Mám ráda dobré jídlo, procházky přírodou, podzim a mlhu, dobré knihy s šálkem čaje a světlo svíček. Mám ráda město se vším jeho ruchem a venkov s jeho klidně plynoucím tempem.

Jsem kreativní osoba a ráda zkouším nové věci. Zajímám se o slow fashion a do svého života se snažím vnášet minimalismus, abych měla víc času na věci, které jsou pro mě opravdu důležité. Píšu blog Rozmarné děvče o přírodní kosmetice.

K pečení mě přivedla babička. Když jsem byla ještě malé děvčátko, sledovala jsem, jak jí pod rukama vznikají krásné dorty a všemožné jiné dobroty. A už to se mnou zůstalo. Když mi bylo patnáct, začala jsem se plést mamince v kuchyni a zkoušela své první recepty.

Blog Děvče u plotny jsem založila v září 2012 na popud kamarádky, která se ptala, proč vlastně nepíšu o jídle, když stejně pořád peču. Jí také vděčím za krásné jméno blogu. Tehdy jsem upekla obrovský čokoládový dort, bratr mě vyfotil mou zbrusu novou zrcadlovkou a já jsem hrdě publikovala svůj první recept.

V té době jsem studovala obor Skandinávská studia na Masarykově univerzitě v Brně. V létě 2013 jsem na více jak půl roku odjela do Švédska hlídat děti. Tam jsem zdokonalovala své znalosti švédštiny a objevila taje místních receptů a kaváren. Od té doby najdete na blogu spoustu ryze švédských a Švédskem inspirovaných receptů.

Po návratu do Brna jsem v lednu 2014 začala péct dezerty pro brněnské Bistro Franz. V září téhož roku jsem začala navštěvovat rekvalifikační cukrářské kurzy a na jaře příštího roku jsem se oficiálně stala slečnou cukrářkou. Své zkušenosti jsem shrnula v článku Jak se stát cukrářem.

Ke konci roku 2015 jsem po dlouhých měsících zařizování a budování otevřela v Brně vlastní cukrářskou provozovnu a o dva roky později ji zase zavřela (napsala jsem o tom článek Děvče u plotny zavírá svou provozovnu). Zjistila jsem, že podnikání v gastronomii je v jedné osobě opravdu náročné.

Jsem ale ráda za tuto zkušenost, protože nyní vím, kolik úsilí za každým dortem stojí. Vlastní provozovna byla můj velký sen a kdybych ji neotevřela, vždycky by to ve mně tak nějak hlodalo.

Svůj blog píšu už víc jak pět let. Za tu dobu jsem se naučila dobře péct, psát o jídle a fotit. Ověřila jsem si, že recept postavený na kvalitních surovinách bude vždycky chutnat dobře. Taková je moje filozofie u plotny.

Na základě svého blogu jsem byla několikrát pozvána do pořadu Dobré ráno s Českou televizí a objevila jsem se v časopisech Apetit, F.O.O.D, magazín Albert v kuchyni nebo časopis MUNI.

Všechny fotografie na blogu jsou mé vlastní a fotím je fotoaparátem Canon 70D a objektivem Canon 50 mm nebo Tamron 17-50mm. Starší recepty jsem fotila Canonem 1000D.


Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Každou středu Vám ode mě přijde mail s novým receptem.

Devceuplotny