Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Banánové cupcakes s arašídovým máslem

Zůstalo mi doma pár hnědnoucích banánů, které přímo vybízely k pečení. Tentokrát do trouby putovaly banánové cupcakes, které jsem ozdobila krémem z arašídového másla Šufánek  a posypala solenými arašídy. Dobrůtka!

Cupcakes jsou vláčné, banánová chuť se pojí s arašídovým krémem a na tom všem jsou ještě nasekané slané arašídy, které kontrastují se sladkostí.

Asi bych vás měla upozornit, že cupcakes ani krém nejsou nijak výrazně sladké. Jestli je pro vás v receptu opravdu málo cukru, můžete ho podle chuti dát víc.

Banánové cupcakes s arašídovým máslem

Na 16 kousků

Těsto

  • 120 g másla v pokojové teplotě
  • 120 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 2 velmi zralé banány
  • 120 g hladké mouky
  • 120 g polohrubé mouky
  • 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli
  • 100 ml mléka

Arašídový krém

  1. Všechny suroviny na těsto a krém vytáhněte z lednice alespoň dvě až tři hodiny před pečením, aby získaly pokojovou teplotu - tak se vám nic nesrazí (častý problém máslových krémů).
  2. Troubu předehřejte na 165 °C a 16 velkých formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky.
  3. V míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny a po jednom zašlehávejte vejce.
  4. Banány rozmačkejte vidličkou a přimíchejte k vaječné směsi.
  5. Oba druhy mouky, prášek do pečiva, skořici a sůl prosijte přes síto a spolu s mlékem vmíchejte do těsta.
  6. Těsto rozdělte do košíčků, aby vždy sahalo asi do 2/3.
  7. Pečte 25-30 minut, dokud cupcakes nezezlátnou na povrchu. Nechejte je vychladnout.
  8. Krém. Máslo a med vyšlehejte do nadýchané pěny, poté přidejte Lučinu a adašídové máslo a opět zašlehejte. Krém musí být hladký a nadýchaný.
  9. Přemístěte krém do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a ozdobte každý cupcake. Nakonec je posypejte sekanými arašídy a nechejte asi hodinu vychladit v lednici. Dobrou chuť! 

Tento recept vznikl ve spolupráci s oříškovými másly Šufánek.

Píšu kuchařku o švédském pečení

Na HitHitu jsme vybrali potřebnou částku a tak vyjde na konci září 2018!

Dovedět se více

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny