Skořicoví šneci s cukrovou polevou
Zítra, 4. října, se ve Švédsku slaví den skořicových šneků - kanelbullensdag. Letos jsem použila recept, který již na blogu najdete několik let, ale místo abych je pekla jednotlivě na plechu, upekla jsem šneky ve formě. Jsou mnohem vláčnější. Třešničkou na dortu je lepivá a sladká cukrová poleva.

Poznámka pro ty, kteří nezvládnou šnečky připravit na jeden zátah (například maminky, kterým se na nohu věší neodbytné batole). Těsto na šneky můžete připravit den předem a dopřát mu čas v lednici, aby pomalu kynulo. Většinou ho večer umíchám, nechám v misce a zakryju pokličkou, aby neosychalo, a druhý den pokračuju podle receptu dál.
Další variantou je šneky naplnit, stočit do finálního tvaru a naskládat do formy, opět zakrýt, a takto kynout v lednici.
V případě lednicového kynutí uberte 1/3 kvasnic.
