Pletence s pekanovými ořechy a medem

Jen si to představte. Křehké máslové listové těsto naplněné medem a křupavými pekanovými ořechy.

Pamatujete, jak jsem vyráběla vlastní listové těsto z másla? Začněte tím, že si ho také nachystáte a pak z něj budete péct. Kupovaná těsta totiž na rozdíl od másla obsahují margarín.

Pletence s pekanovými ořechy a medem

  • 1 máslové listové těsto
  • 160 ml hustého medu (nejlépe pastový)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 200 g pekanových ořechů
  • 1 rozšlehané vejce na potření
  1. V misce smíchejte med, škrob a 2/3 ořechů.
  2. Těsto vyválejte na obdélníkový plát o tloušťce 3 mm.
  3. Rozkrájejte na čtverce cca 10x10 cm.
  4. Každý čtvereček na bocích nařežte na tenké pásky, doprostřed rozetřete lžičku náplně a jednotlivé pásečky skládejte přes sebe.
  5. Potřete vajíčkem, posypejte zbylými ořechy a pečte 20-25 minut na 190 stupňů. Dokud pletence nezezlátnou. Část náplně vyteče během pečení ven.

DORTY & FIKA, sladká švédská kuchařka

Moje kuchařky jsou plné těch nejlepších receptů, které znám.

Objednávky kuchařek Dorty a Fika