Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Pletence s pekanovými ořechy a medem

Jen si to představte. Křehké máslové listové těsto naplněné medem a křupavými pekanovými ořechy.

Pamatujete, jak jsem vyráběla vlastní listové těsto z másla? Začněte tím, že si ho také nachystáte a pak z něj budete péct. Kupovaná těsta totiž na rozdíl od másla obsahují margarín.

Pletence s pekanovými ořechy a medem

  • 1 máslové listové těsto
  • 160 ml hustého medu (nejlépe pastový)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 200 g pekanových ořechů
  • 1 rozšlehané vejce na potření
  1. V misce smíchejte med, škrob a 2/3 ořechů.
  2. Těsto vyválejte na obdélníkový plát o tloušťce 3 mm.
  3. Rozkrájejte na čtverce cca 10x10 cm.
  4. Každý čtvereček na bocích nařežte na tenké pásky, doprostřed rozetřete lžičku náplně a jednotlivé pásečky skládejte přes sebe.
  5. Potřete vajíčkem, posypejte zbylými ořechy a pečte 20-25 minut na 190 stupňů. Dokud pletence nezezlátnou. Část náplně vyteče během pečení ven.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku