Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Mrkvové rohlíčky s povidly

Mám kamarádku, která peče mrkvové rohlíčky a já se po nich vždycky můžu utlouct. Protože odjíždím na pár dní do Norska, chce to něco dobrého, aby ta dlouhá cesta rychleji ubíhala. Tak jsem našla recept a pustila se do pečení. Jenže rohlíčky jsou ve velkém ohrožení, protože nás to s maminkou neustále nutí ujídat.

Osobně mám ráda kombinaci nesladkého těsta a sladké náplně, ale pokud to není nic pro vás, přidejte do těsta ještě dvě lžíce cukru moučka.

Mrkvové šátečky s povidly

  • 180 g jemně nastrouhané mrkve
  • 150 g másla
  • 300 - 320 g hladké mouky
  • Nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 150 g povidel
  • 1 vejce na potření
  • Cukr moučka na posypání
  1. Všechny přísady na těsto smíchejte do vláčné a trochu lepivé hmoty a těsto umístěte na hodinu do lednice. Množství mouky závisí na tom, kolik vody mrkev pustí. Začněte s 300 gramy a v případě potřeby přisypávejte.
  2. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  3. Těsto vytáhněte z lednice a rozdělte na 4 stejně velké díly. Z každého vyválejte kuličku. Vezměte jednu kuličku těsta a vyválejte z ní asi 2 mm tenkou placku. Doporučuji pořádně pomoučit vál, jinak se těsto bude přilepovat.
  4. Ostrým nožem těsto rozkrájejte na 8 - 12 trojúhelníčků a na každý dejte oříšek povidel. Zamotejte do rohlíčku, začněte od nejdelší strany a těsto ještě trochu na okrajích zmáčkněte, aby povidla během pečení nevytekla.
  5. Potřete vejcem rozšlehaným se dvěma lžícemi horké vody a rohlíčky potřete. Pečte 15 - 20 minut, dokud nezezlátnou. Po upečení posypejte moučkovým cukrem.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku