Dýňoví skořicoví šneci s pomerančovou glazurou
Dýňové šneky jsem pekla asi už rok a půl zpátky, ale zapomněla jsem si napsat recept. A tak jsem se do nich pustila znova. Dýňové pyré dodá šnekům vláčnost, oranžovou barvu a příjemnou lehce dýňovou chuť.
P.S. Videorecept na tyhle šneky najdete uložený u mého profilu na Instagramu.

V receptu používám hladkou špaldovou mouku. Jestli ji nemáte, nahraďte ji stejným množstvím hladké pšeničné.
Do náplně můžete podle libosti přidat taky ořechy, stačí je nasekat nahrubo a posypat jimi těsto. Skvělé by byly třeba pekany.
Pokud chcete vyzkoušet jinou polevu, u mého receptu na bezlepkové kynuté šneky najdete polevu z krémového sýra.
Jestli jste trpělivé povahy, můžete vyzkoušet studené kynutí. Jde o to, že těsto necháte den až tři odležet v lednici, kde bude zrát a po upečení bude mít po takhle dlouhé době o něco zajímavější chuť. A taky mi tihle šneci přišli víc nadýchaní. Na studeně kynuté těsto použijte jen 12-15 g čerstvých kvasnic, jinak je těsto úplně totožné.
