Arašídové pralinky se solí

Dostala jsem chuť na čokoládu. Ale abych ji nejedla jen tak samotnou, narychlo jsem udělala arašídové pralinky obalené čokoládou se špetkou soli a jsou tak dobré, že bych je mohla jíst celý den.

Protože je v pralinkách sůl, nejsou jen sladké, ale i lehce slané a díky tomu jsou ještě mnohem lepší. Sůl doporučuji nevynechat, dá pralinkám další chuťový rozměr.

Arašídové pralinky se solí

16 – 20 ks

  • 130 g nesolených arašídů
  • 40 ml medu
  • 90 g čokoládovo-arašídového másla (použila jsem to od Šufánka)
  • 1 zarovnaná lžička soli
  • 150 g 70% čokolády
  • vločky soli a chilli na posypání
  1. V mixéru rozemelte arašídy na jednou mouku. Přidejte med, sůl a arašídové máslo a opět mixujte, vznikne tuhá hmota.
  2. Z ní tvarujte kuličky o průměru asi 2 cm, nejlépe to jde lehce navlhčenýma rukama.
  3. Kuličky dejte do lednice ztuhnout a mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.
  4. Ztuhlé kuličky obalte v čokoládě a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Poté je posypejte solí nebo chilli a dejte na čtvrt hodiny ztuhnout do chladu. Pak už pralinky stačí skladovat v pokojové teplotě.

DORTY & FIKA, sladká švédská kuchařka

Moje kuchařky jsou plné těch nejlepších receptů, které znám.

Objednávky kuchařek Dorty a Fika