Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Äppelmos

Pod zvláštním jménem äppelmos se neskrývá nic jiného než jablka rozvařená do přesnídávkovité konzistence. Věc moc jednoduchá a moc dobrá, třeba ke snídani anebo k něčemu jinému - jako náplň do skořicových šneků, kteří zítra, 4. října, ve Švédsku slaví svůj den. A tak, pokud nemáte nic jiného na práci, pusťte se do toho a taky si skočte pro kvasnice, budou v pátek potřeba.

Äppelmos

  • 1 kg jablek
  • 100 ml vody

Jablka oloupejte, odstraňte jadřince a nakrájejte na malé kousky. Dejte do hrnce s vodou a vařte asi 10 - 15 minut do požadované konzistence. Naplňte ještě horké do skleniček a postavte víčkem dolů a takto nechejte vychladnout. V lednici vydrží asi tři týdny a jde skvěle zamrazit, nestihnete-li ji hned spotřebovat.

Já jsem v přesnídávce nechala malé kousky jablek, aby konzistence byla zajímavější, ale o něco delším vařením získáte naprosto hladkou jablečnou hmotu.


Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku