Toastový chleba z kvasu
Pečení z kvásku dlouho nebylo mou silnou stránkou. Chleba se mi nedařil, a tak jsem na kvas zanevřela, pořád mi ale nedal spát. Jednoho dne jsem objevila recept na jednoduchý chleba bez hnětení a světe div se, chleba se mi povedl jak namalovaný. Od té doby jsme s kvasem kámoši a já začínám pomalu experimentovat s jinými druhy pečiva. Jedním takovým velmi povedeným experimentem je i můj toastový chleba.


Toastový chleba je docela jednoduchý na přípravu. Přibližně 12 hodin předem si uděláte rozkvas jako při pečení kvasového chleba. Dál už jen přidáte ostatní suroviny, necháte kynout ve formě a pečete.
Chleba potřebuje dlouhé kynutí, trvá to i 5-10 hodin, podle toho, jak máte doma teplo. V chladné kuchyni v zimě doporučuju nechat chleba přes noc a upéct až ráno, naopak v létě to bude rychlejší proces.
Těsto nejraději připravuju v mixéru, je to pohodlnější a rychlejší, ale zvládnete to i s vařečkou.
