Podzimní snídaňové cuketové muffiny
To mě jednou honila převeliká chuť na sladké. Na něco, v čem jsou zapečená jablka, voní to po skořici a můžu toho sníst, kolik chci.
A tak vznikl recept, na který jsem opravdu pyšná. Recept na vláčné cuketové muffiny z pohankové a mandlové mouky, s tahini, jablky a spoustou voňavého koření. Jsou skvělé třeba ke snídani, kdy máte chuť na něco sladkého a zdravého zároveň, protože téměř neobsahují cukr (jeho množství si upravte podle sebe - přidejte nebo uberte).
Pokud hledáte něco k nedělnímu kafi, tyhle muffiny rovnou vyřaďte. Jsou opravdu myšleny spíš jako zdravější snídaně a ne jako sladká tečka po nedělním obědě.

Muffiny jsou přirozeně bezlepkové. Použila jsem mandlovou a pohankovou mouku, díky které chutnají po oříšcích. Pokud nejste příznivci pohankové mouky, můžete ji nahradit klidně i hladkou pšeničnou.
Pro vláčnost jsem do nich nastrouhala cuketu a přidala jablko nakrájené na kostičky. Místo jablka klidně použijte hrušku, švestky, sušené meruňky nebo datle (mám vyzkoušeno, že švestky jsou moc dobré).
Aby se muffiny nerozpadaly, najdete v nich vajíčka a také lněnou mouku, kterou jsem nechala nabobtnat ve vodě do podoby slizu - ten se ve veganském pečení často používá jako náhrada vajec.
Na tento recept navíc nebudete potřebovat mixér, všechno smícháte jen tak ručně.

