Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Smulpaj

Jeden smulpaj už tu byl, s trnkami a čokoládou, tentokrát pro vás mám "základní" variantu z jablek, která je podle mě ještě o chlup lepší.

Pravý švédský jablečný smulpaj

Drobenka:

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g ovesných vloček
  • 150 g másla
  • 40 g cukru krystal

Náplň:

  • Spousta jablek (cca 5 – 6 velkých)
  • 50 g cukru krystal
  • 1 lžíce skořice
  1. Předehřejte horkovzdušnou troubu na 175 stupňů.
  2. V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte ostatní ingredience a míchejte, dokud nevznikne jemná drobenka.
  3. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a pokrájejte na tenké měsíčky. Přesypejte je do pečicí formy a smíchejte s cukrem a skořicí. Rovnoměrně rozprostřete na dně.
  4. Přes jablka navrstvěte drobenku a pečte ve středu trouby 20 – 35 minut, dokud jablka nejsou úplně měkká. Pozor, ať se povrch nepřipálí! Pokud začne příliš hnědnout, přikryjte koláč alobalem.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku