Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Perníčkové koření

Za chvilku přijdou Vánoce a s nimi i pečení perníčků. A tak jsem si dneska do zásoby namíchala perníčkové koření.

Na starém kafemlýnku jsem si pomlela hřebíček, protože mletý jsem nikde nemohla najít. A dobře, že jsem tak udělala, tak krásně sytou vůni koření jsem už dlouho necítila. Příště si namelu i skořici. A až to všechno nasypu do těsta, budu mít určitě ty nejlepší perníčky z celé rodiny.

Perníčkové koření

  • 2 lžíce mletého zázvoru
  • 6 lžic skořice
  • 1 lžíce kardamonu
  • 2 lžíce mletého hřebíčku

Koření smíchejte dohromady a dejte do vzduchotěsné skleničky.

Na 400 g mouky postačí přibližně 2 lžíce koření.


Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku