Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Ovesné sušenky

Pekla jsem ovesné sušenky...a pak jsem na ně úplně zapomněla! A tak vám je sem před Vánoci honem musím dát, nakonec je taky můžete upéct jako takové zdravější vánoční cukroví.

Recept je spíš přibližný, pokud bude hmota hustá, přidejte trochu másla anebo vajíčko, pokud bude moc řídká, přisypejte ovesných vloček. Nedá se na nich snad nic zkazit. Připomínají mi, jak vařil pejsek s kočičkou - taky tam dali vše, co měli rádi. Klidně se jimi inspirujte - ale s mírou!

V receptu mám i nastrouhané jablko, díky němu vám sušenky neztvrdnou.

Ovesné sušenky

  • 350 - 400 g nahrubo namletých ovesných vloček
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 menší vajíčka
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 100 nahrubo nasekaných ořechů/ mandlí
  • lžička skořice
  • 1 nastrouhané jablko
  • jakákoli další semínka (dýňová, slunečnicová, lněná...)

Troubu předehřejte na 175 stupňů. Všechny suroviny smíchejte dohromady, vznikne vám hodně hustá směs. Na pečícím papírem vyložený plech dávejte malé kopečky a trochu je seshora zploštěte. Pečte 10 - 15 minut dokud nezezlátnou.


Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku