Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Oříšková granola

Abych měla o Vánocích co snídat, upekla jsem si skoro kilo granoly s křupavými oříšky.

Oříšková granola

  • 500 g ovesných vloček
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky vanilkové prášku
  • 1 lžíce skořice
  • ½ lžíce mletého zázvoru
  • 60 ml kokosového oleje
  • 60 ml medu
  • 50 ml mandlového oleje
  • 20 ml olivového oleje
  • 50 ml vody
  • 250 g ořechů nebo semínek, nahrubo nasekaných (pekanové ořechy, vlašské, kešu, pistácie, dýňová a slunečnicová semínka...)
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce mandlového oleje
  1. Troubu předehřejte na nízkou teplotu, asi 120 stupňů. Hlubší plech vyložte pečicím papírem.
  2. Nachytejte si tři misky. V jedné smíchejte suché ingredience – vločky, sůl, vanilku, skořici a zázvor.
  3. Ve druhé misce smíchejte tekuté ingredience. Rozehřejte kokosový tuk, přidejte med, mandlový olej a vodu. Tuto směs vlijte do vloček a pořádně promíchejte.
  4. Směs nasypejte na plech a rovnoměrně rozprostřete. Pečte dvacet minut a během této doby alespoň jednou promíchejte.
  5. Oříšky smíchejte s medem a olejem. Po dvaceti minutách pečení přimíchejte k vločkám a dejte do trouby na dalších 20 – 30 minut, opět sem tam promíchejte a hlídejte, aby se granola nezačala připalovat. Měla by být dozlatova.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku