Levandulové cookies + London Fog
Když jsem pár dní zpátky přemýšlela, co upéct na blog, dostala jsem chuť na levanduli. V hlavě se mi zrodil nápad na křupavé levandulové cookies s citrusovými tóny.

Prolistovala jsem pár kuchařek, až jsem jeden recept na cookies našla v Tartine. Nutno říci, že jsem si celý recept hodně upravila co se ingrediencí týče, ale v základních poměrech se od toho z Tartine příliš neliší.
Sušenky jsem doplnila receptem na London Fog provoněný levandulí a na světe byla perfektní kombinace pro pošmourné lednové odpoledne.

London Fog
Pod honosným názvem se skrývá horký nápoj z čaje Earl Grey, našlehaného mléka, vanilky a v mém podání s nádechem levandule. Earl Grey je černý čaj s bergamotem, který mu dodává lehce citrusovou chuť a v kombinaci s levandulí je neodolatelný.
Použila jsem sójové mléko, i když v originále se doporučuje mléko mandlové. Můžete použít i kravské, přimlouvám se však za plnotučnou variantu.
2 šálky
- 2 lžičky sypaného čaje Earl Grey
- 2 - 3 lžičky sušené levandule (podle chuti)
- med, třtinový cukr, sirup z agáve (podle chuti), ale sladidlo můžete úplně vynechat
- 200 ml sójového, mandlového nebo kravského mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- sušená levandule na posypání
- Čaj a levanduli zalijte 300 ml vroucí vody y nechejte 5 minut louhovat.
- Mléko nalijte do hrnce a přiveďte až téměř k bodu varu, odstavte. Šlehačem nebo tyčovým mixérem mléko našlehejte do pěny. Pak přimíchejte vanilkové aroma a sladidlo.
- Čaj přeceďte a rozdělte do dvou šálků. Zalijte našlehaným mlékem a ozdobte sušenou levandulí.
