Bezlepkový levandulový dort s borůvkami a lemon curd
Můj blog dneska slaví své 6. narozeniny! Nemůžu ani uvěřit tomu, že uběhlo tolik let od chvíle, co jsem publikovala první recept. Na oslavu jsem pro vás upekla bezlepkový levandulový dort s lesními borůvkami a krémem z mascarpone a lemon curd, který vznikl ve spolupráci se značkou Schär.

Před nedávnem mě oslovila italská značka bezlepkových produktů Schär, jestli bych s jejich moukami nepřipravila nějaký recept. Mouka, kterou v receptu používám, je Mix C (Mix Pâtisserie) a je vhodná na sladké pečení. Pokud Mix C nemůžete sehnat, použijte jinou bezlepkovou mouku, například Nomix. Určitě ji nenahrazuje hladkou pšeničnou, tak se totiž chová jinak.
Mix C od Schär je bezlepková mouka složená z kukuřičné mouky, kukuřičného škrobu a karubinu (zahušťovadla). Z mouky se peklo moc hezky, korpus byl kompaktní, dobře držek pohromadě a nedrobil se. Jedinou výtku mám k balení mouky - je totiž v plastovém pytlíčku.

