Sněhové iglů

Upéct opravdu dobrý, hutný, několikapatrový a pořádně čokoládový dort, to není jen tak. Odpoledne uteče jak voda a čokoládu máte až za ušima. A kouzlo spočívá v jeho jednoduchosti - zvenku je jednoduše bílý, ale když se rozkrojí, objeví se čokoláda! 

Sněhové iglů

Korpus:

  • 500g hl. mouky
  • 400g moučkového cukru
  • 100g másla
  • 6 vajec
  • 60g kakaa holandského typu
  • 500 ml mléka
  • 2 prdopeče (PRášky DO PEČiva)
  • 2 hořké čokolády, čím víc kakaa v nich je, tím lépe
  • špetka soli

Náplň:

  • 3 kelímky 40% smetany ke šlehání
  • 2 kelímky zakysané smetany
  1. Máslo a čokoládu rozpusťte a nechte zchladnout.
  2. Všechny ostatní suroviny na korpus smíchejte, nakonec přidejte čokoládu. Nalejte do dvou vymazaných a moukou vysypaných dortových forem (já jsem použila formy o průměru 18cm a 22 cm) a pečte cca hodinu (v elektrické troubě) na 175 stupňů.
  3. Dorty nechte vychladnout a mezitím si dotuha vyšlehejte šlehačku.
  4. Každý dort rozdělte na 2 - 3 části. Napřeskáčku plňte vrstvy zakysanou smetanou a šlehačkou, kterou potom pokryjte i povrch.
  5. Dejte ideálně přes noc, minimálně pak na 3 hodiny odležet do lednice.

DORTY

Moje kuchařka je plná těch nejlepších receptů na dorty, které znám.

Objednávky kuchařky Dorty