Bezlepkový čokoládový dort
Myslím, že čokoládových dortů není nikdy dost. Na blogu zatím nenajdete žádný bezlepkový, a tak nastal čas to napravit. Dort je upečený z mandlové mouky, krém jsem umíchala ze zakysané smetany a vysokoprocentní čokolády a do dortu jsem přidala slaďoučké podzimní hrušky.

Pokud chcete čistě čokoládový dort, můžete vynechat dušené hrušky. Nebo je nahraďte jiným ovocem, které máte rádi (já bych tam dala třeba borůvky nebo maliny) či marmeládou.
Také počítejte s tím, že tento dort je hodně hutný a i když je maličký, nakrájíte ho na nějakých 12 kousků. V receptu jsem korpus prokrojila na tři díly, jestliže si na to netroufnete, rozkrojte ho jen jednou.

V dortovém krému nenajdete žádný cukr. Čokoláda Bonnat Equateur je sladká sama o sobě a má jemné ovocné tóny, které ještě podpoří nakyslá zakysaná smetana a hrušky. Jestli chcete krém sladší, přidejte do něj trošku medu.
