Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Zázvorový sirup

Je únor, venku je pořádná zima a řádí chřipka. V kombinaci všech těchto faktorů pak není problém uhnat si nějakou tu nemoc. Ale to nikdo z nás nechce, že? Proto se u nás doma preventivně vaří zázvorový čaj, pije zázvorový sirup (je dobrý i do čaje) a když je nejhůř, také zázvorový dryák

Sirup není tak koncentrovaný jako kupované sirupy, proto ho budete muset použít o něco víc, než jste zvyklí.


Zázvorový sirup

  • 300 g zázvoru
  • 400 g třtinového cukru
  • špetka sušených chilli vloček (podle chuti)
  • 1 l vody
  1. Zázvor oloupejte, nastrouhejte najemno a dejte do hrnce spolu s cukrem a chilli. Zalijte vodou a nechejte stát asi pět hodin, dokud se cukr nerozpustí. Průběžně promíchávejte.
  2. Obsah hrnce přiveďte k varu, ztlumte teplotu a za  mírného pobublávání vařte 30 - 50 minut do sirupovité konzistence.
  3. Nechejte mírně vychladnout, přeceďte, nalijte do skleniček a skladujte v lednici, kde vydrží asi měsíc.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku