Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Švédské zasněné sušenky - drömmar

Řekla jsem si, že vám na blog přidám pár receptů ze své FIKY, sladké švédské kuchařky. První vlaštovkou jsou drömmar, sušenky lehoučké a nadýchané jako sen. Na první pohled vypadají docela obyčejně, ale rozplynou se vám na jazyku. Schválně si je upečte!

Švédské zasněné sušenky - drömmar

Na 30 kousků

  • 50 g másla v pokojové teplotě 
  • 120 g krupicového cukru 
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 120 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  1. Troubu předehřejte na 150 °C a dva plechy na pečení vyložte pečicím papírem.
  2. Máslo, krupicový a vanilkový cukr utřete do běla. Přidejte olej a promíchejte.
  3. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosijte ji a vmíchejte do těsta. Pokud se vám těsto zdá suché, po lžících přidávejte ledovou vodu a vždy důkladně zapracujte.
  4. Z těsta tvarujte kuličky o průměru 2 centimetry, skládejte na plechy a dlaní je mírně zploštěte. Nechávejte mezi nimi větší rozestupy, kuličky se během pečení roztečou. 
  5. Sušenky pečte 25 minut, dokud nezačnou lehce zlátnout u okrajů. Během pečení neotvírejte troubu, jinak se uprostřed propadnou.
  6. Hotové sušenky nechejte vychladnout na plechu a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.  

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více
Devceuplotny