Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Smulpaj s borůvkami

Ve švédských lesích se to borůvkami jen hemží. A protože letos pořád prší, jsou obrovské. Prsty od nich mám neustále fialové a nejde to dolů. Ach, léto.

Smulpaj je vlastně jen ovoce zapečené pod vrstvou drobenky. Už jsem ho pekla i z jablek a ze švestek a jeden lepší než druhý!

Smulpaj s borůvkami

drobenka

náplň

  • 100 g hladké mouky
  • 120 g ovesných vloček
  • 150 g másla
  • 40 g cukru krupice
  • 1 lžíce kardamomu
    • 1 kg borůvek (sem tam nějaká malina neuškodí)
    • 3 lžíce kukuřičného škrobu
    • 40 g cukru krupice
    1. Borůvky smíchejte s cukrem a kukuřičným škrobem, aby byly pořádně obalené. Nasypejte do pečicí formy.
    2. Máslo nechejte povolit při pokojové teplotě. Spolu s ostatními ingrediencemi vytvořte drobenku a tou rovnoměrně posypejte koláč.
    3. Pečte asi 20 minut na 180 stupňů, aby drobenka získala zlatavou barvu.
    4. Servírujte ještě teplé a ideálně s trochou vanilkové zmrzliny.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku