Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Raw malinový cheesecake

Další z řady raw dobrůtek, pro které začínám mít opravdu velkou slabost. Máte pocit, že vlastně jíte něco zdravého, což se o dortech opravdu říct nedá.

Recept na tento raw koláč mám od švédské blogerky Lindy Lomelino, ale místo borůvek, které požívá ona, jsem vzala maliny. Stejně tak jsem si poupravila množství ingrediencí a přidala velmi zdravý prášek z brusinek.

Na fotkách je cheesecake z dvojité dávky surovin, ten vystačí asi pro 20 – 25 osob. Podle receptu uděláte dort asi pro 12 osob.

Raw malinový cheesecake

Korpus

  • 180 g datlové pasty
  • 140 g mandlí
  • špetka soli

Náplň

  • 230 g kešu oříšků
  • šťáva a kůra z 1 velkého citronu v bio kvalitě
  • 150 ml kokosového mléka
  • 30 ml rýžového sirupu nebo medu
  • 120 g malin
  • 1 lžička brusinkového prášku
  • 150 g kokosového oleje

Na ozdobu

  • 30 g lyofilizovaných nebo čerstvých malin
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička brusinkového prášku
  1. Mandle dejte do misky plné vody a nechejte je asi 8 hodin nabobtnat. Stejně tak nechejte v jiné misce nabobtnat kešu oříšky.
  2. Ve chvíli, kdy jsou mandle a kešu nabobtnané, můžete přejít k výrobě samotného cheesecake. Dno formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
  3. Datlovou pastu nakrájejte na kousky. Mandle sceďte a rozmixujte na malé kousky. Smíchejte s datlovou pastou, čímž získáte kompaktní „těsto“. Vyložte jím dno formy (nebo ho vyválejte mezi dvěma archy pečicího papíru) a dejte do lednice vychladit.
  4. Náplň. Do mixéru (takový ten stolní na smoothie) dejte kešu, citronovou kůru a šťávu, kokosové mléko, sirup, maliny a brusinkový prášek a mixujte, dokud nezískáte hladkou hmotu.
  5. Kokosový olej opatrně rozpusťte a přidejte do mixéru. Opět vše promíchejte, náplň nalijte na datlový korpus a dejte do lednice na několik hodin ztuhnout.
  6. Raw cheesecake posypejte lyofilizovanými nebo čerstvými malinami, kurkumou a brusinkovým práškem.
  7. Abyste dostali dort z formy, vezměte nůž s tenkou čepelí a nahřejte v horké vodě. Nůž osušte a oddělte jím formu od koláče. Při krájení opět doporučuji nahřát nůž ve vodě, řezy budou dokonale přesné.
  8. Koláč má trvanlivost maximálně dva dny.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku