Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Polévka z batátů

K podzimu podle mě patří husté a krémové polévky, které zahřejí. Včera jsem si k obědu uvařila hrnec batátové a byla moc dobrá, lehounce nasládlá a voňavá po skořici, taky už jsem ji stačila sníst.

Polévka z batátů

(4 porce)

  • 3 lžíce oleje
  • 1 velká červená cibule
  • 2 velké nebo 3 menší batáty
  • 1 svitek skořice
  • 3 bobkové listy
  • sůl
  • 1 limetka
  • 1 lžička pálivé papriky
  • dýňová a slunečnicová semínka na ozdobu
  1. Cibuli nasekejte nahrubo a na rozehřátém oleji opékejte asi pět minut.
  2. Mezitím oloupejte batáty, nakrájejte je na kostičky a přidejte opékat k cibuli.
  3. Přihoďte svitek skořice a bobkový list a vše pomalu opékejte asi 10 minut.
  4. Zeleninový základ poté zalijte litrem vody, osolte a přiveďte k varu. Polévka se vaří asi 20 minut, nebo dokud batáty nezměknou.
  5. Až je vše uvařeno, vylovte skořici, bobkový list a do polévky vmíchejte mletou papriku.
  6. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a nakonec vmíchejte šťávu z limetky.
  7. Na sporák postavte pánev a nechejte ji rozehřát, poté na ni vsypte semínka a nechejte je lehce opéct. Pořádně je ale hlídejte, snadno se připálí.
  8. Polévku posypejte semínky a je hotovo.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku