Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Perníčkové kuličky z kešu ořechů

Posledních pár dní náš Jeníček hodně spinká přes den, tak jsem měla čas připravit tyhle kuličky z kešu ořechů obalené v čokoládě, které chutnají úplně jako perníčky. Jsou rychle hotové a moc dobré.

Perníčkové kuličky z kešu ořechů

na 15-20 kousků

  • 200 g kešu ořechů
  • 1 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • špetka čerstvě mletého černého pepře
  • 40 ml medu
  • 30 ml kokosového oleje

Na polevu

  • 120 g 70% čokolády
  • 15 ml kokosového oleje
  • ½ lžičky kurkumy na ozdobu
  1. Do mixéru dejte kešu oříšky a všechno koření. Mixujte pár minut, dokud celá směs nezačne vypadat jako mokrý písek. Občas ji seškrábněte ze stěn mixéru.
  2. Přidejte med a rozpuštěný kokosový olej a naposled promixujte.
  3. Hmotu přemístěte na kuchyňskou linku, propracujte ji a navlhčenýma rukama tvarujte kuličky o průměru cca 2 cm. Dejte je na půl hodiny ztuhnout do lednice.
  4. Poleva. Čokoládu s kokosovým olejem rozpusťte ve vodní lázni. Promíchejte, aby byla čokoláda hladká a obalujte v ní kuličky.
  5. Každou posypejte špetkou kurkumy a nechejte ztuhnout.
  6. Hotové kuličky skladujte v chladu, kde vydrží asi týden.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku