Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Pepparnötter – švédské vánoční perníčkové sušenky

Voňavé a křupavé sušenky z klasické švédské kuchařky Sju sorters kakor, kterou mi před dvěma lety ve Švédsku věnovala babička od mé au-pair rodiny. Voní a chutnají podobně jako perníčky pepparkakor a jsou překrásné na pohled.

Pepparnötter – švédské vánoční perníčkové sušenky

(asi 30 kousků)

  • 100 g másla
  • 45 g cukru krystal
  • 1 lžíce medu
  • 1 vejce
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička sody
  • 210 g hladké mouky
  • 30 ks mandlí bez slupky
  1. Máslo nechejte povolit v pokojové teplotě.
  2. Vyšlehejte máslo s cukrem a medem do pěny, poté zašlehejte vejce.
  3. Mouku, sodu a koření smíchejte dohromady a přidejte k tekuté směsi. Vypracujte hladké těsto.
  4. Z těsta vyvalujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Do každé sušenky vmáčkněte jednu mandli.
  5. Pečte asi 15 - 18 minut na 175 stupňů. Sušenky by měly být zlatavé, ale ne úplně vysušené.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku