Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Pěna z bílé čokolády

Dělala jsem si na ni zálusk dlouho. Je dosti sladká, jak už bílá čokoláda bývá, a stačí jí opravdu maličko. Ale dobrá je moc, to ano.

Pěna z bílé čokolády

(4 porce)

  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 bílky
  • špetka soli
  • 70 g bílé čokolády
  • sekané pistácie na ozdobu
  1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechejte mírně zchladnout.
  2. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha. V jiné misce vyšlehejte hustou šlehačku.
  3. Ručně smíchejte nejprve bílky se smetanou a nakonec s bílou čokoládou. Rozdělte do čtyř skleniček a posypejte pistáciemi.
  4. Nechejte alespoň dvě hodiny chladit.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina Lund, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak osm let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko. Cukrářka a autorka FIKY, sladké švédské kuchařky.

Chci vědět více
Devceuplotny