Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Medová granola

Domácí granola je vždycky nejlepší, dáte si do ní přesně to, co máte nejraději. Ta moje voní po medu, oříšcích a kokosu. Aneb jak prohlásila moje švédská maminka: ,,Lepší jsem v životě nejedla."

Medová granola

  • 6 dl ovesných vloček
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 dl vody
  • 3 lžíce tekutého medu
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 1/2 dl nasekaných lískových oříšků
  • 1 dl slunečnicových semínek
  • 1 dl rozinek
  • 1 dl kokosu
  • 1 lžíce lněného semínka
  1. Troubu předehřejte na 175 stupňů. Lískové oříšky a dýňová semínka vsypte na plech a nechejte v troubě trochu opéct, ale pozor, aby se oříšky nespálily, jsou hotové, když začnou nádherně vonět. Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.
  2. Smíchejte ovesné vločky, skořici, vodu, med a olej a pořádně promíchejte. Pečte 15- 20 minut a několikrát během pečení promíchejte. Vločky by opět neměly být připálené, jen dozlatova opečené.
  3. Horké vločky promíchejte s oříšky a zbylými ingrediencemi a nechejte vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobce.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku