Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Máslové sušenky

Nedávno jsem byla upozorněna, jak komplikované mé recepty často jsou a kdo podle nich má pořád péct. Vážně jsem se nad sebou zamyslela and here we go.

Sušenky jsou nejlepší druhý nebo třetí den, kdy se trochu odleží. A protože jsou máslové, zkuste do nich dát čerstvé máslo. Ucítíte ten rozdíl v chuti. Čerstvé máslo totiž voní po krupici a smetaně a stejně tak budou vonět sušenky.

Máslové sušenky

  • 225 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • 310 g hladké mouky
  • 1/3 nastrouhaného muškátového oříšku

Ze všech ingrediencí vypracujte vláčné těsto. Je-li příliš drobivé, přidejte pár lžic mléka. Těsto nechejte asi hodinu odpočívat v lednici. Poté vyválejte na placu asi 3 mm silnou a vykrajujte tvary, pro efekt můžete propíchat vidličkou. Pečte v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 10 minut.


Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku