Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Máslové sušenky

Před nedávnem mě kamarádka upozornila, že jsou mé recepty často docela dlouhé. A tak protentokrát přidávám velmi jednoduchý recept na máslové sušenky provoněné muškátovým oříškem.

Sušenky jsou nejlepší druhý nebo třetí den, kdy se trochu odleží. A protože jsou máslové, zkuste do nich dát čerstvé máslo. Ucítíte ten rozdíl v chuti. Čerstvé máslo totiž voní po krupici a smetaně a stejně tak budou vonět sušenky.

Máslové sušenky

  • 225 g másla (nemusí být úplně studené, nechejte ho vytažené venku třeba půl hodiny před pečením)
  • 150 g cukru moučka
  • 310 g hladké mouky
  • 1/3 nastrouhaného muškátového oříšku

Ze všech ingrediencí vypracujte vláčné těsto. Je-li příliš drobivé, přidejte lžíci až dvě mléka. Těsto nechejte asi hodinu odpočívat v lednici. Poté vyválejte na placu asi 3 mm silnou a vykrajujte tvary. Pečte v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 10 minut.


Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina Lund, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak osm let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko. Cukrářka a autorka FIKY, sladké švédské kuchařky.

Chci vědět více
Devceuplotny