Lívanečky z ovesné mouky

Zdravé lívanečky z ovesné mouky jsou ideální víkendová snídaně.

Jablka, která jsem měla jako přílohu k lívanečkům, jsem na másle několik minut dusila dozlatova a nakonec jsem je pokapala citronovou šťávou.

Lívanečky jsem před servírováním polila naprosto dokonalým malinovým sirupem s medem, který jsem si objednala z Manutea. Sirup obsahuje malinovou šťávu a žádná přidaná aromata v něm nenajdete.

Lívanečky z ovesné mouky

  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 150 g plnotučného tvarohu
  • 90 g ovesných vloček
  • 40 g polohrubé mouky
  • 50 g kokosového nebo třtinového cukru
  • 3/4 prášku do pečiva
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z ½ bio citronu
  1. V jedné misce smíchejte tekuté přísady – mléko, vejce a tvaroh a metličkou je promíchejte.
  2. Ovesné vločky rozemelte v mixéru na jemnou mouku.
  3. V jiné misce smíchejte sypké suroviny – ovesnou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, sůl a citronovou kůru.
  4. Přidejte do tekuté směsi, promíchejte a nechejte 20 minut odstát.
  5. Na rozehřáté pánvi smažte dozlatova malé lívanečky (1 lžíce těsta na jeden lívaneček).
  6. Podávejte přelité malinovým sirupem a se smaženými jablky.

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci s Manutea.

DORTY & FIKA, sladká švédská kuchařka

Moje kuchařky jsou plné těch nejlepších receptů, které znám.

Objednávky kuchařek Dorty a Fika