Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Kořeněné kešu oříšky

Přiznávám, že s mým mužem dost ujíždíme na slaných kešu oříšcích. Protože se snažím vyhýbat potravinám v plastových obalech, koupila jsem přírodní kešu oříšky do vlastní skleničky a doma je upekla s kořením. Snědli jsme se skoro na posezení, byly křupavé, tak akorát slané a kořeněné, přesně podle našeho gusta.

Moje inspirace pro tento recept pochází z blogu Good Eatings.

Kořeněné kešu oříšky

  • 150 g přírodních kešu
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička tekutého medu 
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka chilli (nemusí být)
  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů. 
  2. Smíchejte olej, med, koření a pořádně promíchejte, aby ve směsi nebyly hrudky. Smíchejte s oříšky. 
  3. Pečte 15-20 minut, dokud nezezlátnou, občas je na plechu promíchejte. Před jídlem je nechejte úplně vychladnout.
  4. Pokud oříšky nesníte hned, uchovávejte je ve vzduchotěsné dóze. Jinak se může stát, že ztratí svou křupavost.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku