Kokosové sušenky

Kokosové sušenky na okrajích křupavé, uprostřed vláčné a provoněné pomerančovou kůrou.

Recept jsem našla na malém ústřižku z jedněch švédských novin, přivezla jsem si ho téměř před dvěma lety z mé au-pair cesty Švédskem. Doteď ležel schovaný mezi milionem podobných ústřižků a konečně na něj přišla řada.

Kokosové sušenky

(asi 20 kousků)

  • 75 g másla
  • 1 vejce
  • 130 g cukru
  • 100 g sušeného kokosu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
  1. Troubu předehřejte na 175 stupňů.
  2. Máslo rozpusťte a nechejte vychladnout.
  3. Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny.
  4. Přidejte kokos, mouku, prášek do pečiva a pomerančovou kůru a promíchejte. Nakonec přidejte máslo.
  5. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
  6. Těsto nabírejte po lžičkách a v dostatečných vzdálenostech dělejte na plechu kopečky, které mírně zploštěte. Během pečení se sušenky roztečou.
  7. Pečte asi 10 minut, dokud nejsou okraje zlatohnědé.
  8. Nechejte úplně vychladnout a pak opatrně sloupněte z plechu.

FIKA, sladká švédská kuchařka

Moje kuchařka je plná těch nejlepších švédských receptů, které znám.

Objednávky kuchařky Fika