Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Kokosová panna cotta s malinovým pyré

Přemýšlela jsem, jestli mám na blog vůbec dávat tak jednoduchý recept jako panna cotta. Pak jsem si ale uvědomila, že je to jeden z mých nejoblíbenějších dezertů, po kterém bych se mohla utlouct. A tak ji tu máte!

Tradiční panna cottu ze smetany ráda míchám napůl s kokosovým mlékem, přijde mi to jako moc dobrá chuťová obměna. Zkoušela jsem ji i z čistého kokosového mléka, ale trošku mi v ní chyběla ta smetanová hebkost.

Místo malin můžete použít jiné ovoce. K této panna cottě se výborně hodí i mangové pyré. Mango oloupete, nakrájíte na kousky a rozmixujete dohladka. Pyré bude celkem husté a tak už nemusíte používat želatinu.

Panna cottu nechávám v malých skleničkách a nevyklápím ji na talíř (podle mě zbytečná práce navíc). Mám ji ráda takovou rosolovitou, a tak by se mi ji pravděpodobně ani nepovedlo vyklopit. Pokud byste ji rádi vyklopili, přidejte do receptu plátek želatiny navíc.

Kokosová panna cotta s malinovým pyré

6 -8 porcí

Panna cotta

  • 350 ml kokosového mléka
  • 250 ml 33% smetany ke šlehání
  • 40 g cukru moučka
  • ½ vanilkového lusku
  • 4 plátky želatiny

Malinový přeliv

  • 300g čerstvých nebo mražených malin
  • ½ plátku želatiny
  1. Plátky želatiny namočte do misky se studenou vodou a nechejte asi 10 minut nabobtnat. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vydlabejte z něj semínka.
  2. Do hrnce dejte kokosové mléko, smetanu, cukr, vanilková semínka i lusk. Na mírném plameni zahřívejte téměř až k bodu varu. Hrnec odstavte, nechejte pár minut stát a pak ve směsi rozmíchejte želatinu.
  3. Přelijte do skleniček (většinou panna cottu přelévám přes sítku, abych zachytila vanilkový lusk). Dejte ztuhnout do lednice asi na čtyři hodiny.
  4. Malinové pyré. Maliny dejte do hrnce a vařte, dokud nepustí šťávu a nebudou měkké. Poté je propasírujte přes sítko.
  5. Želatinu dejte do misky se studenou vodou a nechejte nabobtnat. Do teplého malinového pyré přidejte želatinu a nechejte rozpustit.
  6. Pyré nechejte přijít do pokojové teploty, poté je rozdělte na panna cottu a nechejte ještě hodinu ztuhnout.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku