Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Kanelkakor — skořicové sušenky

Víte, jak jsem strávila půlku minulého léta ve Švédsku? Přepisováním receptů. Měla jsem s sebou z domu krásný sešit a z místní knihovny jsem pravidelně tahala stohy kuchařek. A i tento recepis na křehoučké sušenky jsem si přivezla. Nejdřív jsem si myslela, že to budou jen další sušenky, ale po upečení mě až zaskočilo, jak krásně se na jazyku rozplývají.

Na pomoc si vemte odměrky z Ikea a jen pro pořádek, 1 dl je odměrka o objemu 100 ml.

Kanelkakor - skořicové sušenky

  • 5 1/2 dl (330 g) hladké mouky
  • 1 dl (80 g) kukuřičného škrobu
  • 1 1/2 dl (90 g) cukru moučka
  • 300 g studeného másla
  • 1/2 - 1 lžíce studené vody
  • 1 lžíce skořice
  • vejce na potření
  • 2 lžíce skořice
  • 4 lžíce cukru moučka
  1. Smíchejte mouku, škrob a cukr moučka. Máslo nakrájejte na malé kousky a společně s vodou a skořicí vypracujte těsto.
  2. Nechejte těsto hodinu odpočívat v lednici.
  3. Předehřejte troubu na 175 stupňů.
  4. Z těsta vyválejte plát o tloušťce 3 mm a vykrajujte kolečka. Potřete vejcem a posypejte skořicí smíchanou s cukrem.
  5. Sušenky se budou péct asi 10 minut anebo dokud nezezlátnou.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku