Hrníčkové muffiny

Muffiny jsou záležitost vcelku jednoduchá, ale hrníčkové jsou ještě jednodušší. Na základní těsto vám postačí pouhých 6 ingrediencí a hrnek jako odměrka (cca o objemu 150 ml). Můžete do nich přidat prakticky cokoli - čokoládu, ořechy, borůvky... Já tímto způsobem s oblibou likviduji velikonoční zajíčky, které u nás nikdo nejí, ale v muffinech si je naopak pochvalují všichni.

Hrníčkové muffiny

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 hr oleje anebo rozpuštěného másla
  • 1 hr mléka
  • 1/2 hr cukru
  • 1 prdopeč
  • 1/2 hr nasekaných vlašských ořechů
  • 1 hr nasekané čokolády

Předehřejte si horkovzdušnou troubu na 180 stupňů. Ve dvou mísách smíchejte zvlášť sypké a tekuté přísady a poté obě směsi opatrně ručně promíchejte. Případné hrudky nevadí, při pečení zmizí. Těstem naplňte formičky na muffiny a pečte cca 15 - 20 minut, dokud na povrchu nezezlátnou.

Podcast o Švédsku a lásce k pečení

Povídám o švédských tradicích, pokrmech a sladkostech – a že jich je spousta. Tak si jako praví Švédi dejte hrnek dobré černé kávy a pojďte se zaposlouchat do mého vyprávění.

Podcast Děvče u plotny