Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Dýňový sirup

Dýňový sirup jsem použila na domácí latté a bylo to to nejlepší latté, co jsem kdy pila. A to i přes to, že mé baristické kvality jsou nulové. Chutnalo po lehce po dýni a voňavém koření.

Dýňový sirup

  • 1/2 dýně Hokkaido
  • 300 g třtinového cukru
  • 650 ml vody
  • kůra z ¼ pomeranče
  • 3 svitky skořice
  • 1 lžíce hřebíčku
  • 1 lžíce nového koření
  • ½ vanilkového lusku
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička kuliček pepře
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 lžička kardamonu
  1. Dýni Hokkaido rozpulte, vydlabejte, nakrájejte na měsíčky a z těch odstraňte slupku.Troubu předehřejte na 200 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem, na něj rozložte dýni a pečte, dokud nezměkne. Nechejte vychladnout.
  2. V hrnci dejte vařit vodu s cukrem a kořením.
  3. Vychladlou dýni rozmixujte na pyré. Vmíchejte do vařícího se sirupu a vařte asi 20 minut, až začne houstnout.
  4. Pokud chcete sirup průzračný, přeceďte jej přes cedník vyložený plátýnkem. Pokud ale nechcete přijít o upečenou dužinu, propasírujte jej přes jemné sítko a koření vyhoďte.
  5. Vlijte do lahví a skladujte v lednici, vydrží asi měsíc. Před použitím vždycky protřepejte.
  6. Na jedno latté použijte asi dvě lžíce sirupu.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku