Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Čokoládový Naked Cake

Poslední dobou cpu šeřík všude, kde to jen jde, škoda že už mi brzo odkvete.

Dort jsem pekla pro mého muže a tlupu jeho přátel, tak jsem se musela trochu předvést.

Čokoládový Naked Cake

Korpus

  • 180 ml 15 % zakysané smetany
  • 160 g cukru krupice
  • 140 g hladké mouky
  • 75 g kakaa
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 4 velká vejce, bílky a žloutky zvlášť
  • špetka soli
  • 160 ml oleje

Šlehačkový krém

  • 500 ml 33 % smetany ke šlehání
  • 20 g cukru moučka
  • 100 g tvarohu

    Jahodový jogurt

    • 100 g jahod
    • 20 g cukru moučka
    • 200 g smetanového jogurtu
    • květy šeříku a hoblinky bílé čokolády na ozdobu
    1. Troudu předehřejte na 175 stupňů. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem, dno i boky formy.
    2. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do polotuha, přidejte 1/3 cukru a šlehejte, dokud není sníh pevný.
    3. Žloutky opatrně smíchejte se yakzsanou smetanou, zbylým cukrem a s olejem, přidejte kakao, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše smíchejte mixerem.
    4. Ručně a po částech přimíchejte bílky. Míchejte velmi opatrně, aby bílky neztratily svůj objem. Těsto nalejte do formy a na povrchu uhlaďte. Pečte asi hodinu a pak vyzkoušejte špejlí, jestli už je upečeno.
    5. Nechejte korpus úplně vychladnout. Poté ho rozřízněte na tři díly.
    6. Na krém vyšlehejte šlehačku dotuha, ke konci šlehání přidejte cukr a tvaroh.
    7. Na spodní část korpusu rozetřete větší třetinu krému, přiklopte druhou částí korpusu, na kterou opět rozetřete větší třetinu krému. Nahoru přijde poslední část korpusu a zbylý krém.
    8. Celý dort uhlaďte nožem a umístěte na noc do lednice.
    9. Bílý jogurt rozmixujte pomocí tyčového mixéru s jahodami a cukrem. Vemte si větší misku, na ni umístěte síto, do síta tenké plátýnko a nalejte tam jogurt. Nechejte přes noc v lednici vykapat. Ráno budete mít krásně hustý jahodový jogurt a na spodu misky zůstane voda z jogurtu, tu můžete vylét.
    10. Cukrářským sáčkem udělejte na dortu malé pusinky, ozdobte jahodami, květy nějakých jedlých kytek a hoblinkami bílé čokolády.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku