Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Čokoládové tartaletky

Tartaletky jsou jednoduché a přitom chutnají dokonale. I když na druhou stranu ty košíčky mají docela zdlouhavý proces výroby. Ale kupovat je přece nebudeme, že. Varování – čokoládový krém je silně návykový! Mám strach, že u nás doma toto cukroví moc dlouho nevydrží. Což na druhou stranu znamená, že byly moc dobré.

Čokoládové tartaletky podle Ivy Fabešové (20 kusů)

Korpus:

  • 150 g hladké mouky
  • Špetka soli
  • 75 g cukru krupice
  • 75 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce vody

Čokoládový krém:

  • 200 g hořké čokolády
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 30 g másla
  1. V míse smíchejte mouku s cukrem a špetkou soli. Přidejte máslo a zpracujte tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidejte žloutek, vodu a vytvořte těsto. Vložte ho na hodinu do lednice.
  2. Po vyjmutí těsto rozválejte, vykrájejte z něj kolečka a vyložte jimi olejem vymazané formičky na košíčky. Dno košíčků propíchejte vidličkou.
  3. Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte košíčky cca 10 minut.
  4. Připravte si čokoládový krém. Smetanu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Čokoládu nalámejte do misky a zalijte vařící smetanou. Pořádně promíchejte a poté do směsi vmíchejte máslo. Nechte krém vystydnout (dáte-li krém do ledničky, nenechávejte ho tam moc dlouho, jinak vám ztuhne úplně a budete ho muset znovu rozehřívat).
  5. Krém dejte do cukrářského sáčku a naplňte jím košíčky.
  6. Košíčky vložte alespoň na dvě hodiny do lednice, aby krém ztuhnul. Pak je stačí skladovat někde na chladném místě.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku