Bezlepkový citronový dort s mákem
Doma mi voní kytice rozkvetlých větviček, slunce se opírá do oken a v lednici mám citronový dort s mákem a se srnkou. Jaro jak vymalované!

Recept na citronový korpus jsem si půjčila z kuchařky Short & Sweet od Dana Leparda, jen jsem ubrala cukru a místo hladké použila bezlepkovou mouku a bezlepkové ovesné vločky. Klidně ale použijte mouku i vločky s lepkem.
Tuto citronovou buchtu s mákem totiž peče jedna má kamarádka a já jsem se do té chuti úplně zamilovala. Takže jestli se vám nechce péct celý dort, upečte těsto jen na plech. Zkrátí se však doba pečení, pozor na to. Hned po upečení buchtu polijte sirupem a nechejte vsáknout. My jsme tu ale kvůli dortu, pojďme na to!


Díky tomu, že je v receptu jak máslo, tak olej, bude korpus příjemně vláčný. A mák bude zase hezky křupat.
