Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Bezová panna cotta s lesními jahodami

Včera jsme byli na procházce v Habrůvce, kde jsme objevili plantáž zrajících lesních jahod. Jeníček skoro všechny snědl jen tak, ale hrst se nám podařilo zachránit. Právě kvete bez, který jsem natrhala na čaj a po cestě domů mě napadlo vyzkoušet bezovou panna cottu, kterou jsem ozdobila právě těmi sladkými jahodami. Dezert je to moc rychlý a moc dobrý.

Bezová panna cotta s lesními jahodami

na 4 porce

  • 250 ml 33% smetany ke šlehání
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 1 květ bezu velký asi jako dlaň
  • 20 g třtinového nebo vanilkového cukru
  • 2 plátky želatiny
  • hrst lesních jahod (nebo jiného bobulovitého ovoce) na ozdobu
  1. Nejdříve si nachystejte 4 malé skleničky.
  2. Do hrnce dejte smetanu, mléko, květ bezu a cukr. Přiveďte k varu a asi 5 minut nechejte pobublávat. Poté vypněte plotýnku.
  3. Želatinu namočte do studené vody, aby nabobtnala. Po 5 minutách ji přidejte do hrnce s horkou smetanou a rozmíchejte. 
  4. Obsah hrnce přelijte přes jemné sítko a rozdělte do skleniček.
  5. Nechejte ztuhnou v lednici nejméně 5 hodin. Poté ozdobte jahodami a podávejte.

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více
Devceuplotny