Arašídovo-čokoládový koláč
Minulý týden jsem pekla arašídovo-čokoládový koláč. Korpus je nadýchaný a plný arašídů, v krému zase najdete arašídové máslo s karamelovou čokoládou. Koláč je navíc bezlepkový. Pokud stejně jako já zbožňujete arašídové máslo, tento koláč bude váš šálek kávy.

V receptu používám arašídové máslo s karamelovou bílou čokoládou z malé italské čokoládovny, které jsem dostala na vyzkoušení od Protein&Co. Musím říct, že tohle máslo je moc dobré, jemně sladké a hodí se i do mojí oblíbené ovesné kaše, na lívance nebo jen tak samotné na lžičku. V internetovém obchodě Protein&Co. najdete kromě spousty druhů oříškových másel hlavně sportovní výživu a další zdravé potraviny (třeba i na pečení). Za mě však vedou ta ořechová másla, z příchutí je pořádně těžké si vybrat!

Pokud arašídy nejsou vaše oblíbené oříšky, můžete je vyměnit za lískové. V tom případě bych také použila lískooříškové máslo do krému.
