Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Arašídové máslo

Jestli máte stejně jako já rádi arašídové máslo, vyzkoušejte si ho vyrobit doma. Není v tom žádná věda.

Budete potřebovat nesolené arašídy, trošku soli, mixér (není potřeba nějak zvlášť výkonná mašinka, zvládl to i můj obyčejný mixér) a skleničku. Arašídy se rozmixují velmi snadno, na rozdíl od jiných ořechů.

Arašídové máslo je skvělé do ovesné kaše, na opečeném toastu, můžete ho použít při pečení nebo ujídat jen tak samotné. Je to dobrota.

Arašídové máslo

na 1 skleničku

  • 250 g nesolených arašídů
  • čtvrt nebo půl lžičky soli, podle chuti

Arašídy a sůl nasypejte do mixéru a mixujte s přestávkami asi 5 minut, sem tam seškrábejte máslo ze stěn mixéru. Arašídy se postupně změní v hustou pasu a následně v krémové máslo. Přemístěte do skleničky a spotřebujte asi do měsíce. Arašídové máslo nemusíte mít v lednici, já ho většinou mám v pokojové teplotě a nikdy se mi nezkazilo. 


Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny