Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Raw pohanková kaše s kešu

Kaše mám moc ráda, jen té ovesné jsem zrovna teď trochu přejezená. Proto experimentuji s raw kašemi z pohanky a oříšků, které jsou syté, výživné a chutnají moc dobře. Do této kaše jsem přidala Blendeu, směs čtyř superpotravin, které jsou prospěšné pro zdravé fungování našeho těla.

Když ráno spěchám pryč, nechci budit spícího manžela zvukem mixéru a přesto do sebe chci dostat zdravou snídani, naložím kešu a pohanku do tekutiny už 24 hodin předem, večer všechno rozmixuji a kaši dám do uzavíratelné skleničky, kde na mě počká do rána. Je třeba trošku to plánovat, ale pak už opravdu jen vytáhnu skleničku z lednice a snídám. Rychlejší způsob snídání jsem zatím neobjevila.

Blendea je směs zeleného ječmene, mladé pšenice, chlorelly, spiruliny a máty. Je to tmavě zelený prášek, který můžete rozmíchat vodou a vypít, přidat do smoothie či kaše. Účinky těchto čtyř látek jsou prospěšné pro náš organismus.

Blendea snižuje únavu, podporuje imunitu našeho těla, což je teď v zimních měsících potřeba, pomáhá bojovat proti překyselení organismu a má spoustu dalších pozitivních účinků na naše tělo.

Suroviny pochází z Nového Zélandu a Taiwanu a jsou v bio kvalitě, což je pro mě velmi důležité.

Raw pohanková kaše s kešu

2 porce

  • 120 g pohanky
  • 120 g kešu oříšků
  • 150 ml rostlinného mléka (použila jsem kokosové)
  • 2 banány
  • 2 lžičky Blendey 
  • 2 lžičky chia semínek
  • 1 kiwi
  • 2 lžíce kokosových lupínků
  • passion fruit (mučenka)
  1. Večer předem si nachystejte dvě misky. Do jedné nasypejte pohanku a zalijte vodou, do druhé přijdou kešu oříšky, které zalijete rostlinným mlékem. Obě nádoby umístěte přes noc do lednice.
  2. Ráno slijte pohanku a pořádně ji propláchněte. Je možné, že se z ní uvolní slizovitá tekutina, tu musíte vymýt. 
  3. Do mixéru dejte vymytou pohanku, kešu oříšky s mlékem, banány a Blendeu a vše rozmixujte dohladka. Dobře to jde i tyčovým mixérem. Přimíchejte chia semínka, zamíchejte a nechejte 15 minut odstát.
  4. Mezitím na pánvi nasucho opražte kokosové lupínky.
  5. Hotovou kaši rozdělte do dvou misek, posypejte zrníčky mučenky a ozdobte plátky kiwi a praženými kokosovými lupínky.


Tento příspěvek vznikl ve spolupráci s Blendea.cz.


Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku