Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Raw pohanková kaše s kešu

Kaše mám moc ráda, jen té ovesné jsem zrovna teď trochu přejezená. Proto experimentuji s raw kašemi z pohanky a oříšků, které jsou syté, výživné a chutnají moc dobře. Do této kaše jsem přidala Blendeu, směs čtyř superpotravin, které jsou prospěšné pro zdravé fungování našeho těla.

Když ráno spěchám pryč, nechci budit spícího manžela zvukem mixéru a přesto do sebe chci dostat zdravou snídani, naložím kešu a pohanku do tekutiny už 24 hodin předem, večer všechno rozmixuji a kaši dám do uzavíratelné skleničky, kde na mě počká do rána. Je třeba trošku to plánovat, ale pak už opravdu jen vytáhnu skleničku z lednice a snídám. Rychlejší způsob snídání jsem zatím neobjevila.

Blendea je směs zeleného ječmene, mladé pšenice, chlorelly, spiruliny a máty. Je to tmavě zelený prášek, který můžete rozmíchat vodou a vypít, přidat do smoothie či kaše. Účinky těchto čtyř látek jsou prospěšné pro náš organismus.

Blendea snižuje únavu, podporuje imunitu našeho těla, což je teď v zimních měsících potřeba, pomáhá bojovat proti překyselení organismu a má spoustu dalších pozitivních účinků na naše tělo.

Suroviny pochází z Nového Zélandu a Taiwanu a jsou v bio kvalitě, což je pro mě velmi důležité.

Raw pohanková kaše s kešu

2 porce

  • 120 g pohanky
  • 120 g kešu oříšků
  • 150 ml rostlinného mléka (použila jsem kokosové)
  • 2 banány
  • 2 lžičky Blendey 
  • 2 lžičky chia semínek
  • 1 kiwi
  • 2 lžíce kokosových lupínků
  • passion fruit (mučenka)
  1. Večer předem si nachystejte dvě misky. Do jedné nasypejte pohanku a zalijte vodou, do druhé přijdou kešu oříšky, které zalijete rostlinným mlékem. Obě nádoby umístěte přes noc do lednice.
  2. Ráno slijte pohanku a pořádně ji propláchněte. Je možné, že se z ní uvolní slizovitá tekutina, tu musíte vymýt. 
  3. Do mixéru dejte vymytou pohanku, kešu oříšky s mlékem, banány a Blendeu a vše rozmixujte dohladka. Dobře to jde i tyčovým mixérem. Přimíchejte chia semínka, zamíchejte a nechejte 15 minut odstát.
  4. Mezitím na pánvi nasucho opražte kokosové lupínky.
  5. Hotovou kaši rozdělte do dvou misek, posypejte zrníčky mučenky a ozdobte plátky kiwi a praženými kokosovými lupínky.


Tento příspěvek vznikl ve spolupráci s Blendea.cz.

Píšu kuchařku o švédském pečení

Na HitHitu jsme vybrali potřebnou částku a tak vyjde na konci září 2018!

Dovedět se více

Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Každou středu Vám ode mě přijde mail s novým receptem.

Devceuplotny