Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Quiche se sušenými rajčaty

Neznám nikoho, kdo by neměl rád quiche. Je to totiž hlavní jídlo a koláč v jednom. Tento je se sušenými rajčaty, černými olivami, korpusem ze špaldové mouky a provoněný provensálským kořením.

Mám radost, že Vám můžu představit (internetový i kamenný) obchůdek Kouzlo koření, který sponzoroval tento příspěvek. Na jejich stránkách najdete velký výběr jednodruhových koření i kořenících směsí, které si sami míchají a vybírají jen ty dodavatele, kteří jim dodají suroviny v té nejvyšší dostupné kvalitě. Koření je chuťově velmi výrazné, o tom jsem se sama přesvědčila, a stačí použít jen maličké množství.

Sušená rajčata, která používám, jsou krásně šťavnatá a konzervovaná pouze solí. Před použitím je potřeba spařit je horkou vodou, aby se odstranila přebytečná sůl a potom je můžete použít do pomazánek, do těstovin či rizota.

Do náplně jsem zase přidala provensálské koření, které jsem dostala na vyzkoušení spolu s rajčaty. Jeho chuť je plná, krásně voní a stačí ho vždy dát jen trošku. Zachutnalo mi tak, že ho přidávám do spousty jiných jídel, naposled jsem pekla třeba krekry ze slunečnicových a dýňových semínek, do kterých skvěle pasovalo.

Quiche se sušenými rajčaty

Korpus

  • 185 g špaldové mouky
  • 100 g studeného másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

Náplň

  1. V míse smíchejte všechny suroviny na korpus a vypracujte těsto. Dejte na hodinu ztuhnout do lednice, pak z něj vyválejte placku a vyložte jím koláčovou formu o průměru 22 - 24 cm.
  2. Troubu předehřejte na 175 stupňů. Těsto propíchejte vidličkou, položte na něj pečicí papír a posypejte pečicími fazolemi. Pečte 15 minut, poté odstraňte fazole a dopékejte ještě 10 minut.
  3. Náplň. Pokud používáte sušená rajčata bez oleje, doporučuji je spařit. Ta moje byla konzervovaná solí, kterou jsem potřebovala odstranit. Rajčata dejte do misky, zalijte vroucí vodou, nechejte minutu odstát a slijte. Proces ještě jednou opakujte.
  4. Cibuli nakrájejte najemno a na oleji ji nechejte zesklovatět. Přidejte rajčata nakrájená na kousky, olivy a provensálské koření a ještě pár minut opékejte.
  5. V misce smíchejte smetanu, mléko, vejce, sůl a metličkou vše prošlehejte.
  6. Rajčatovou směs rozprostřete na upečený korpus, zalijte vaječnou směsí a pečte 20 - 30 minut, dokud náplň nezezlátne.


Tento příspěvek vznikl ve spolupráci s Kouzlo koření.


Vytisknout si

Vytisknout si

Sdílet

Sdílet

Dát si do záložek

Dát si do záložek

Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Každou středu Vám ode mě přijde mail s novým receptem.

Devceuplotny