Quiche se sušenými rajčaty
Neznám nikoho, kdo by neměl rád quiche. Je to totiž hlavní jídlo a koláč v jednom. Tento je se sušenými rajčaty, černými olivami, korpusem ze špaldové mouky a provoněný provensálským kořením.
Mám radost, že Vám můžu představit (internetový i kamenný) obchůdek Kouzlo koření, který sponzoroval tento příspěvek. Na jejich stránkách najdete velký výběr jednodruhových koření i kořenících směsí, které si sami míchají a vybírají jen ty dodavatele, kteří jim dodají suroviny v té nejvyšší dostupné kvalitě. Koření je chuťově velmi výrazné, o tom jsem se sama přesvědčila, a stačí použít jen maličké množství.
Sušená rajčata, která používám, jsou krásně šťavnatá a konzervovaná pouze solí. Před použitím je potřeba spařit je horkou vodou, aby se odstranila přebytečná sůl a potom je můžete použít do pomazánek, do těstovin či rizota.
Do náplně jsem zase přidala provensálské koření, které jsem dostala na vyzkoušení spolu s rajčaty. Jeho chuť je plná, krásně voní a stačí ho vždy dát jen trošku. Zachutnalo mi tak, že ho přidávám do spousty jiných jídel, naposled jsem pekla třeba krekry ze slunečnicových a dýňových semínek, do kterých skvěle pasovalo.