Jít k hlavnímu obsahuNahoru

E- mailový klub

Milá čtenářko, milý čtenáři,

s ohromnou radostí ti chci povědět, že moje sladká švédská kuchařka vybrala v kampani na Hithitu potřebných 230 000 Kč! Hrozně moc ti děkuji, protože vím, že bez tebe a tvé podpory by to nešlo.  Abych pravdu řekla,  tahle kampaň pro mě byla celých 45 dní takovým stresovým faktorem. Já i můj muž jsme Hithit neustále aktualizovali a sledovali, jak přibývají procenta. Naštěstí nakonec všechno dopadlo a já si můžu s klidem v srdci oddechnout. Kampaň poběží ještě 4 dny a kuchařku si stále můžeš předobjednat.

Co nového na blogu? Poslední dobou mě pořád honí mlsná. Mám chuť na raw dobroty, na oříšky, na karamel... tak jsem to všechno spojila dohromady a vytvořila skvělou (téměř) raw verzi tyčinek Snickers. Nejsou ani zdaleka tak sladké jako ty kupované, jsou mnohem zdravější, veškerý cukr je ze sušených datlí a medu... No co ti budu povídat, jsou skvělé. Nejlepší část je raw karamel z datlí, arašídového másla Šufánek, kokosového krému a špetky soli, toho bych se mohla ujíst. Ehm, už jsem tě dostatečně navnadila? :)

A jako články mě tento týden zaujaly?

1. Nejprve chci zmínit francouzský blog Mimi Thorisson, která se svým manželem, několika dětmi a asi deseti psi bydlí na francouzském venkově s honosném sídle jako od Jane Austen. Uznávám, je to až poněkud snobský životní styl, ale krásně se na to dívá. Mimi sdílí spoustu svých receptů, které využívají lokální suroviny.

2. Snažím se péct vlastní chleba z kvásku, nedávno to byl dlouze kynutý bochník podle Tartine bakery. Spousta z vás se mě na Instagramu ptala na recept - mám ho z blogu Koření života.

3. Recepty od Lindy Lomelino jsou vždycky sázkou na jistotu. A ty její dorty! To je prostě nádhera. Na jejím blogu najdeš mrkvový dort s krémovým sýrem a slaným karamelem.

4. V našich českých poměrech mi Lindu Lomelino nejvíc evokuje Markéta Pavleje. Ani ne svým stylem focení nebo výběrem jídel, spíš tím, že její recepty prostě fungují a vždycky chutnají naprosto skvěle. Třeba její fazolové brownies se zmrzlinou chystám vyzkoušet.

5.  A nakonec článek Zero Waste In The Kitchen. Kuchyň je místem, kde vzniká snad to největší množství odpadu (podívej se na všechna na jednorázová plastová balení), přitom tomu jde celkem snadno předcházet. Článek je velmi inspirativní, určitě si ho přečti!

Přeju ti krásnou středu a ještě jednou děkuji za podporu mé sladké švédské kuchařky!

Tvoje Kristina


Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku