Jít k hlavnímu obsahuNahoru

E- mailový klub

Milá čtenářko milý čtenáři,

od posledního newsletteru uběhly zase dva měsíce, a to jsem ho dřív posílala každý týden! Netuším, kam ten čas letí... 

Nejdříve si uděláme malou odbočku do Švédska. Dnes, na Tlusté úterý, které připadá na úterý před Popeleční středou, se ve Švédsku tradičně pečou semly, nadýchané bochánky z kynutého těsta s náplní z mandlí a se šlehačkou. A já opravdu doporučuji tuhle tradici držet i u nás, semly jsou moc velká dobrota. Recept najdeš u mě na blogu a také v mojí FICE, sladké švédské kuchařce.

Na blogu se za poslední dva měsíce zase nakupilo pár recept. Můžeš vyzkoušet domácí arašídové máslo (u mě vždycky zmizí rychlostí blesku, dávám si ho do kaše i na na chleba), bezlepkové tartaletky s kokosovou šlehačkou a čokoládou, hummus z bílých fazolí (je skvělý se zeleninovými hranolkami nebo namazaný na opečeném toustu) a kynuté dýňové skořicové šneky s pomerančovou glazurou (videorecept najdeš uložený u mého profilu @devceuplotny na Instagramu).

Přemýšlela jsem, že na blog čas od času přidám i nějaký ten slaný recept, co ty na to? Mám v zásobě třeba krémové indické curry s hlívou, dýní a krůtím masem. Tak se těš!

Měj se krásně!

Kristina


Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku