Jít k hlavnímu obsahuNahoru

E- mailový klub

Milá čtenářko, milý čtenáři,

tento týden najdeš na blogu bezlepkovou ořechovou granolu, která je křupavá, voňavá a zasytí na celé dopoledne. Ořechová granola je jedno z mých oblíbených snídaňových jídel. Střídám ji s ovesnou nebo žitnou kaší a s žitným chlebem s máslem a avokádem. 

Také pilně peču do své kuchařky, v troubě mám korpus na klasický švédský Princeznin dort, budou i sušenky a semínkový knäckebröd. Dávám dohromady texty, kamarádky mi je pročítají a odhalují všechny chyby a já si zas připadám jako na výšce, když jsem psala diplomku. Taky se jí ta kuchařka počtem stran skoro vyrovná.

U snídaní ještě chvilku zůstaneme. Říkala jsem si, že ti sem sepíšu pár receptů, které stojí za vyzkoušení.

1. Loupáčky, ty já můžu. Nejlépe čerstvé, posypané spoustou máku a namazané máslem. Podle mého receptu na blogu si můžeš upéct loupáčky s pohankovou moukou.

2. Jednoduchou ovesnou kaši s jablkem jsem snídala dneska ráno. Vločky namočím do vody vždycky už večer předem a ráno vařím kaši. Je to rychlejší a vločky jsou pro tělo lépe vstřebatelné.

3. Na blogu pana Cuketky mě zaujala pětizrnná kaše s ořechovým máslem. Doufám, že seženu všechny potřebné suroviny bez obalu! 

4. Kokosový tapiokový pudink podle Kitchenette jsem zkoušela zatím jen dvakrát, ale je opravdu moc dobrý. Hned bych si dala porci, jen zrovna nemám doma tapiokové perly.

5. V pondělí jsem upekla žitný chleba podle Maškrtnice a přidala jsem do něj dvojnásobné množství semínek. Je skvělý s máslem, nějakým tvrdým sýrem, rajčaty nebo s avokádem, toho bych se mohla ujíst!

Jaké jsou tvoje oblíbení snídaňové recepty?

Měj se hezky,

zdraví Kristina, Děvče u plotny


Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku