Jít k hlavnímu obsahuNahoru

E- mailový klub

Milá čtenářko, milý čtenáři,

v pondělí večer jsme s mým mužem přiletěli ze slunečného Mauricia do Vídně, kde nás uvítalo jemné sněžení. V té chvíli jsme se chtěli otočit na podpatku a vrátit se na krásné mauricijské pláže s průzračnou vodou. No, návrat do reality je trochu tvrdý, ale už se pomalu aklimatizujeme. Přiznám se, že mi trochu chyběla moje vybavená kuchyň a po vstupu do našeho bytu jsem si uvědomila, jak moc je to u nás doma hezké.  Minimalistické, jednoduché, útulné a naše. 

První den doma jsem samozřejmě strávila skoro celý v kuchyni. Připravila jsem skvělý hummus, falafel a salát z krup, mungo fazolí, mrkve, černých oliv a bylinek. Líbilo by se ti, kdyby se na blogu objevovaly i recepty na slaná jídla? Protože zrovna tenhle salát je  dokonalý.

I na blogu tentokrát najdeš recept na jednu rychlou slanou dobrotu, na kořeněné kešu oříšky. Pokud miluješ kešu stejně jako já, bude tohle něco pro tebe. 

U jídla dneska ještě zůstaneme. Bude se kolem něj točit všech pět mých linků. 

1. Možná už jsi na mém Instagramu viděl/a, že jsem vyráběla falafel podle receptu Jany aka Zásadně zdravě. Janča ten svůj recept na blogu nemá (publikovala ho v časopise F.O.O.D.) a tak jsem pro tebe našla jeden trochu podobný na webu Epicurious. Základem je připravovat falafel ze syrové cizrny, je o moc lepší než z té uvařené!  

2. Ráda bych ti napsala recept na můj hummus s kořením zaatar, který který mám zrovna v lednici. Jenže jak už to tak u mě bývá, nezapsala jsem si recept a připravovala ho od oka. Místo něj vyzkoušej třeba hummus s červenou řepou podle Jirky a Mariky, Kitchen Story.

3. K takovým dobrotám jako hummus a falafel se skvěle hodí indické chlebové placky. Podrobný recept na jejich přípravu má na svém blogu Markéta Pavleje.

4. Pokud máš Netflix, pusť si seriál Somebody Feed Phil. Je o pánovi, který navštěvuje různé země a nesutále ochutnává veškeré jídlo, ke kterému se dostane. Doporučuji nesledovat hladový/á. 

5. A nakonec pro tebe mám jednu zajímavou kuchařku plnou receptů na voňavá a kořeněná jídla z Jeruzaléma.

Příští týden (anebo ten další) se můžeš těšit na článek o naší cestě na Mauricius a na recept na moje lilkové curry inspirované zdejší kuchyní.

Zatím se měj se hezky,

tvoje Kristina


Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku