Jít k hlavnímu obsahuNahoru

E- mailový klub

Milá čtenářko, milý čtenáři,

přeji ti hezké středeční ráno!

Dneska ti chci povědět o spolupráci mého blogu s oříškovými másly Šufánek. Nevím, jestli jsi o Šufánkovi už slyšel/a (ale nedivila bych se, jestli ano). Šufánek je olomoucká firma, která vyrábí naprosto úžasná oříšková másla, moje nejoblíbenější je momentálně asi kokosové. Másla jsou vyrobena z kvalitních ořechů, nemají v sobě žádné konzervanty ani další zbytečné látky jako oleje nebo cukr. 

Na blogu na tebe čeká recept na croissanty plněné právě jejich lískooříškovočokoládovým máslem. Croissanty jsou křehoučké, křupavé a nadýchané.  Jestli nemáš o víkendu co dělat, můžeš je zkusit upéct a uspořádat dopolední brunch! 

Když už tu mluvíme o jídle, řekla jsem si, že ti povím, které recepty z mého blogu považuji já osobně za nejpovedenější. 

1. Kokokosové kuličky s kandovanou mandarinkovou kůrou jsem pekla jako vánoční cukroví a mohla jsem se po nich utlouct. Jemná kokosová chuť doplněná citrusovými tóny mi přijde jako geniální kombinace.

2. Pro raw dortíčky mám opravdovou slabost. První z nich jsem zkoušela už před pár lety a nečekala jsem, že bude tak dobrý. Tento raw cheesecake s malinami je vypilovaný k dokonalosti (a navíc můžeš místo malin použít jiné oblíbené ovoce, já mám v plánu vyzkoušet ho s mangem).

3.  Koláč s čokoládovou pěnou a chilli byl jedním z nejoblíbenějších koláčů, které jsem pekla ve své provozovně. Hutná čokoládová pěna a lehce štiplavá chuť chilli je opravdu dobrá kombinace, koláč jsem navíc vymyslela sama a o to víc jsem na něj pyšná.

4. Pavlova se šlehačkou a jahodami mi evokuje léto. Je to lehký a nadýchaný dort, který máte hotový za chviličku a pokaždé vzbudí ohlasy (protože je dobrý a krásný zároveň). Jahody můžeš snadno vyměnit za jiné ovoce, teď v zimě třeba za mražené maliny nebo kousky manga.

5. A nakonec kynutí šneci s mandlovou náplní a kardamomem, které jsem vybrala zčásti i kvůli fotkám, protože se mi na nich líbí tóny modré barvy. Čerstvě upečené kynuté těsto je jedna z nejlepších věcí, které znám.

Které recepty z mého blogu máš nejraději ty a proč?

Měj se hezky

Kristina


Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku